Vrije tijd

In Zwijndrecht valt er heel wat te beleven, we sommen het even voor je op!

Buitenspeelkaart

Speelt je kind ook graag buiten? Gaat je kind graag op ontdekkingstocht? De Zuidpool, de ruimte of snoepjesland zijn veel dichterbij. Op de Buitenspeelkaart vind je alle plekken waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Kan je kind ook de knippers vinden die er verstopt staan? Als je 20 knipjes kan geven in je buitenspeelkaart, ontvangt je kind een mooie prijs.

De buitenspeelkaart werd gemaakt door de gemeente in samenwerking met de jeugdraad.
Je kunt de buitenspeelkaart aanvragen of gratis afhalen op deze adressen:

  • Gemeentehuis, Binnenplein 1
  • Bibliotheek Zwijndrecht, Binnenplein 1
  • ’t Waaigat, Kerkplein 1
  • Bibliotheek Burcht, John Tulpinckstraat 4
  • Kobbe, Seefhoeklaan 1
  • Kozze, Laarstraat 64

Vertellegem

Kennen jullie Vertellegem? Dat leuke dorpje ligt pal in het midden van de bibliotheek van Zwijndrecht.
De inwoners van Vertellegem doen niets liever dan voorlezen en verhalen vertellen. Eén keer per maand op zaterdag lezen een paar rasechte Vertellegemnaars de mooiste verhalen voor. Daarna kunnen de kinderen ook nog iets leuks knutselen rond het thema.
Inschrijven is niet nodig.

Check de website of het infomagazine voor de juiste data.

Jeugdverenigingen

In Zwijndrecht zijn er een aantal toffe jeugdverenigingen.
Monitoren (18+ jaar) bieden tijdens het weekend een leuke spelnamiddag aan. Sommige verenigingen hebben hun werking op zaterdag, anderen op zondag.

Sportverenigingen

In Zwijndrecht valt er ook voor kinderen en jongeren heel wat te beleven op sportief vlak. Wil je kind dansen, voetballen, gymmen of basketten? Dan is er zeker een sportclub die je kind met open armen ontvangt.

Meer informatie over de verenigingen in onze gemeente vind je op https://www.zwijndrecht.be/verenigingen?cid=3

Kindervoorstellingen in 't Waaigat

Op https://www.zwijndrecht.be/waaigat kan je de ganse programmatie van het ontmoetingscentrum lezen. Je zal merken dat er heel wat voorstellingen zijn voor kinderen. Je herkent ze aan het logo van ‘Schatten van vlieg’.

Kinder- en jeugdboeken in de bibliotheek

Het belang van voorlezen kan en mag niet onderschat worden. Het is immers meer dan een leuk tijdverdrijf, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. De gunstige effecten van voorlezen manifesteren zich op verschillende en uiteenlopende vlakken. En wat mooi is: voorlezen heeft een positief effect op álle kinderen, ongeacht het opleidingsniveau of de sociale status van de ouders.

Openingsuren van de bibliotheken in Zwijndrecht en Burcht kan je hier terugvinden.

Het Kunstenhuis

Zwijndrecht heeft een eigen kunstacademie dat deel uitmaakt van de hoofdschool in Beveren. Kinderen vanaf 6 jaar oud kunnen er muziek, woord en beeldende kunst volgen.
Je kind kan experimenteren met muziekinstrumenten en later kiezen om mooie klanken uit een gitaar, piano, koperblazer, viool, dwarsfluit of saxofoon te halen. Heeft je kind podiumbenen, dan kan het terecht in de theaterklassen. Of houdt je kind liever een verfborstel vast en is het niet erg als het haar vol klei hangt? Dan zijn de beeldklassen ideaal.

Meer informatie op http://www.dekunstacademiebeveren.be

Contact

Jeugdverenigingen

jeugd@zwijndrecht.be

Sportverenigingen

sport@zwijndrecht.be

't Waaigat

waaigat@zwijndrecht.be

Het Kunstenhuis

03 750 10 75