Tweedehandsspullen

Hoe en waar kan je tweedehandsspullen verkrijgen in Zwijndrecht?

Tweedehandsbeurs

Jaarlijks wordt de tweedehandsbeurs georganiseerd door de Gezinsbond in Zwijndrecht. Daar verkopen gezinnen kinderspullen die in goede staat zijn, maar die ze zelf niet meer gebruiken.

Met deze tweedehandsbeurzen wil de Gezinsbond jonge gezinnen helpen om tegen een zacht prijsje een uitzet samen te stellen. En als verkoper krijg je zo nog iets terug van je oorspronkelijke investering.
De toppers zijn babykleding, speelgoed, boeken, babyspullen en zwangerschapskleding. Maar ook kinderfietsen en meubilair voor kinderkamers doen het goed.

Geefwinkel

De Feniks is een geefwinkel gelegen in de Antwerpsesteenweg 320 (Site Van Laere) . De winkel wordt uitgebaat door een groep enthousiaste vrijwilligers die twee dagen per week in de winkel staan.

Heb je kleren die te klein zijn, dan kan je ze gratis afgeven tijdens de openingsuren van de winkel.

Heb je een UiTPAS met kansentarief? Dan kan je in de Feniks terecht voor kleding, schoenen, babymateriaal en huishoudartikelen. Er is bijzondere aandacht voor kinderen. Zo kan je er ook schoolmateriaal vinden. De Feniks leent ook gevulde reiskoffers uit als je kind op kamp gaat (slaapzak, handdoek, gevulde toilettas).

De Feniks is ook meer dan een winkel. Je kunt altijd terecht in de gezellige zithoek voor een babbel of inlichting bij een kopje koffie of thee en een koekje.

Openingsuren:
elke donderdagnamiddag van 13 tot 15u45.
elke zaterdagvoormiddag van 10 tot 12u45.

MEER INFO
dienst welzijn: 0800 99 604 - welzijn@zwijndrecht.be

Geefkast

De Geefkast is een kast met babyspullen die voor jou van pas kunnen komen. Je mag de spullen zomaar meenemen. Je kunt er net zo goed zelf dingen achterlaten die voor jou niet meer nuttig zijn maar waar je een ouder of een kind gelukkig mee kan maken.

Het is dus een kast waar je vrijblijvend spullen kunt nemen als geven.

Wat kan je hier geven of nemen? Keukengerief voor baby's/peuters (bordjes, bestek, bekers), speelgoed, boeken, dvd’s, cd's voor kinderen, gewassen bad-bedlinnen, fleece, foute aankopen kinderkledij voor 0-3 jarigen (iets te groot, te klein, foute kleur) en kleine babyspullen die in de kast passen.

Deze geefkast is er voor iedereen: iedereen mag spullen geven en nemen tijdens de consultatiemomenten van Kind en Gezin.

Waar?

Laarstraat 64, 2070 Zwijndrecht