Opvang.vlaanderen

Kinderopvang 0 - 3 jaar

Heb je na de geboorte kinderopvang nodig? Wacht dan niet te lang met je aanvraag!

Je kan best tijdens je zwangerschap al op zoek gaan. Want de opvangplaatsen zijn beperkt.

Als ouder wil je het beste voor je kind. Een opvanglocatie die aansluit bij jouw manier van opvoeden, in jouw wijk of onderweg naar je werk. Om de zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, koos het gemeentebestuur ervoor om alle Zwijndrechtse kinderopvanglocaties digitaal in kaart te brengen via het gebruiksvriendelijke platform

https://opvang.vlaanderen/#/Zwijndrecht

Eén aanvraag is voldoende

Via deze website kun je een overzicht zien van alle kinderopvang in Zwijndrecht en vlot een aanvraag starten en opvolgen. Omdat het platform niet alleen gebruiksvriendelijk is voor ouders maar ook voor de opvanginitiatieven zal je sneller een reactie ontvangen op je opvangvraag.

  1. Maak een profiel aan
  2. Zoek naar kinderopvang in je buurt met de zoekbalk bovenaan
  3. Klik op ‘plaats aanvragen’

Een ABC over kinderopvang

Ben je nog onbekend met kinderopvang? Geen probleem, via de Wegwijzer op deze website kun je alvast het opvanglandschap verkennen:
Het verschil tussen een onthaalouder en een kinderdagverblijf? Hoe wordt het inkomenstarief berekend? Het zijn vragen waarop je een antwoord krijgt.

Het Huis van het Kind, OCMW en Kind& Gezin helpen je

Heb je moeilijkheden om de aanvraag online in te vullen? Dan kan je steeds terecht bij het infopunt Huis van het Kind. Maak een afspraak met een medewerker om de aanvraag samen in te vullen, via huisvanhetkind@zwijndrecht.be.

Ben je cliënt bij het OCMW, dan kan je ook bij hen terecht voor hulp in je zoektocht naar kinderopvang. Ook de verpleegkundigen van Kind& Gezin kunnen je ondersteunen.

Meer informatie

huisvanhetkind@zwijndrecht.be

0800 99 604